Om mig – Karsten Pers

 

Det vigtige er ikke hvad du kan og ved, men hvad din kunde har brug for. Skriv og design, så det virkelig bliver nyttigt for din læser. Så skal du nok få succes.

Det er det jeg har arbejdet med og rådgivet i i mange forskellige sammenhænge de seneste godt tyve år:

Jeg var med til at starte Danmarks første internet-design firma, Mondo (1994), hvor jeg bl.a. stod for at udvikle Legos første hjemmesider, biografguiden Scope, og boghandlen Saxo.comsaxologo

Jeg og mit team udviklede ved siden af kundeopgaverne en meget brugervenlig søgemaskine-teknologi som vi i 1998 udskilte i Mondosoft A/S, som med massiv venture-kapital i ryggen blev en af 90’ernes it-gazeller. Vi crashede dog med it-boblen og da jeg samtidig blev far, fik jeg idéen til min første bog, som nu på snart 20. år er en bestseller:

Babykalenderen – er en bogsucces som ikke rummer nogen særlig ny viden, men kommunikerer sit stof meget anderledes og mere BK_udg9_cover_m_skyghensigts­mæssigt end andre bøger til forældre. Babykalenderen (1. udgave 2003, Aschehough/L&R), har været en af de bedst sælgende danske forældrebøger de seneste 18 år. Den har rundet 70.000 solgte eksemplarer og fortsætter i 10. udgave (på mit eget forlag TumlingK_udg4_cover m skyg_webMondo) at sælge helt stabilt.

Siden 2009 er bogen til det andet år som forældre – Tumlingkalenderen – udkommet i foreløbig 4 udgaver.
Mere info: www.babykalenderen.dk

PGA golflog De 7 trin – er en træningshåndbog, som jeg har udviklet sammen med Danske Goltræneres Forbund (PGA). For bare 15 år siden var golfundervisning i det store hele tekniktræning.  Læringsmetodik var PGA-golflog-udgave-4fraværende og mange spillere fandt aldrig motivation eller glæde ved spillet og faldt fra. Jeg  har arbejdet tæt med PGA om udvikling af motiverende træningsmetoder baseret i Vygotskys læringsteori og Csikszentmihalyis flow-teori. Undervejs har vi solgt ca. 10.000 træningsbøger og PGA har integreret metoderne fuldt i deres uddannelse. (Første udg. 2004 – Peoples’ Press. Tre følgende udgaver på mit eget Forlaget Mondo).

Skriv din fagbog - omslag - Karsten PersMin seneste bog (2018) er til dig som er ekspert i noget, eller har gjort erfaringer, som du vil skrive en faglig bog om. Jeg vender op og ned på vante tilgange, og lover dig at du kommer i gang med et helt andet
fokus og skriveflow, end du har prøvet før. Fordi du lærer, hvordan du skal planlægge rigtigt og modigt, før du begynder at skrive.

 

I 2013 modtog jeg Bogbranchens Iværksætterpris (Saxo-prisen) for mit arbejde med NewPub-netværket.

Fra 2019-2022 er jeg ’selvudgiverfeltets’ første  repræsentant i følgegruppen til Bogpanelet – Kulturministerens forskergruppe, som skal følge og dokumentere udviklingen i den danske bogbranche.

 

Rådgiver i at skrive og udgive