Om mig – Karsten Pers

 

Det vigtige er ikke hvad du kan og ved, men hvad din kunde har brug for. Skriv og design, så det virkelig bliver nyttigt for din læser. Så skal du nok få succes.

Det er det jeg har arbejdet med og rådgivet i i mange forskellige sammenhænge de seneste godt femogtyve år.

Skriv din fagbog - omslag - Karsten Pers25 års erfaring er samlet i min helt praktiske bog om at skrive fagligt så det nytter og virker (2018) – skrevet til dig, som er ekspert i noget, eller har gjort erfaringer, som du vil skrive en faglig bog (eller tekst) om. Jeg vender op og ned på vante tilgange, og lover dig at du kommer i gang med en helt anden glæde og et helt andet fokus og skriveflow, end du har prøvet før. Bare du planlægger rigtigt og modigt, før du begynder at skrive.

9788791626289I 2021 var det 10 år siden journalist Abelone Glahn og jeg stiftede NewPublishing netværket, som jeg har drevet siden. I dag Danmarks største bogbranchenetværk med nu godt 3500 medlemmer.
I forbindelse med jubilæet redigerede og udgav jeg “Skriv & Udgiv” med bidrag fra 25 af branchens eksperter. En bred og aktuel indføring i hele processen fra idé over produktion til salg og markedsføring af din bog.

Fra 2019-2022 er jeg ‘selvudgiverfeltets’ første  repræsentant i følgegruppen til Bogpanelet – Kulturministerens forskergruppe, som skal følge og dokumentere udviklingen i den danske bogbranche.

I 2013 modtog jeg Bogbranchens Iværksætterpris (Saxo-prisen) for mit arbejde med NewPub-netværket.

Mine andre bøger

Babykalenderen – er en bogsucces som ikke rummer nogen særlig ny viden, men kommunikerer sit stof meget anderledes og mere BK_udg9_cover_m_skyghensigts­mæssigt end andre bøger til forældre. Babykalenderen (1. udgave 2003, Aschehough/L&R), har været en af de bedst sælgende danske forældrebøger de seneste 20 år. Den har rundet 70.000 solgte eksemplarer og fortsætter i 10. udgave (på mit eget forlag TumlingK_udg4_cover m skyg_webMondo) at sælge helt stabilt.

Siden 2009 er bogen til det andet år som forældre – Tumlingkalenderen – udkommet i foreløbig 4 udgaver.
Mere info: www.babykalenderen.dk

PGA golflog De 7 trin – er en træningshåndbog, som jeg har udviklet sammen med Danske Goltræneres Forbund (PGA). For bare 15 år siden var golfundervisning i det store hele tekniktræning.  Læringsmetodik var PGA-golflog-udgave-4fraværende og mange spillere fandt aldrig motivation eller glæde ved spillet og faldt fra. Jeg  har arbejdet tæt med PGA om udvikling af motiverende træningsmetoder baseret i lærings- og flowteori. Undervejs har vi solgt ca. 10.000 træningsbøger og PGA har integreret metoderne fuldt i deres uddannelse. (Første udg. 2004 – Peoples’ Press. Tre følgende udgaver på mit eget Forlaget Mondo).

 

Før bøgerne

Jeg var med til at starte Danmarks første internet-design firma, Mondo (1994), hvor jeg bl.a. stod for at udvikle Legos første hjemmesider, biografguiden Scope (som efter 25 år ser ud til at have tabt pusten), og boghandlen Saxo.com som til gengæld fortsat er markedets suverænt største.saxologo

Green_side2
Jeg og mit team udviklede ved siden af kundeopgaverne en meget brugervenlig søgemaskine-teknologi som vi i 1998 udskilte i Mondosoft A/S, som med massiv venture-kapital i ryggen blev en af 90’ernes it-gazeller. Vi crashede som så mange med it-boblen og da jeg samtidig blev far, fik jeg idéen til min første bog Babykalenderen, som nu på snart 20. år er en bestseller.

Mit første firma var et lydstudie, hvor jeg sammen med min gode ven Peter, lavede musik og lyd til film (mest filmskolefilm) og til en lang række radio- og biografreklamer. Nogen kan måske huske de her to Jolly Cola reklamer med modne frugter…

Rådgiver i at skrive og udgive