Kontrakt-hjælp

Er du i tvivl om en forlagskontrakt du skal underskrive? Jeg læser din kontrakt og udpeger svage punkter og giver forslag til forbedringer.

Forlagskontrakter er forskellige fra forlag til forlag og de ændres til stadighed i forlagenes forsøg på at tilpasse sig den rivende udvikling i teknologierne og markedet. Traditionen i branchen er at forlagene søger at sikre sig en masse rettigheder uden at give nogen forpligtelser ud over selve udgivelsen.

Jeg er ikke jurist, men forfatter og forretningsmand. Jeg vurderer ikke lovformeligheden i teksten, men simpelthen om det er en fair aftale, der sikrer dig mod skuffelser, risici og evt. bondefangeri.

Jeg har stiftet og drevet en række virksomheder og lavet masser af aftaler og kontrakter gennem årene. Det var med den baggrund at jeg for ti år siden valgte at bryde med mine to forlag, da jeg forstod hvor ringe mine kontrakter var og at det var fint muligt for mig at drive mit eget forlag. Og på den baggrund at jeg stiftede NewPub-netværket.

Der er fortsat mange forfattere, der har god grund til at udgive på forlag, men der er ingen god grund til at acceptere hvilken som helst kontrakt. Forlagene er ikke længere i en position til at sætte alle betingelserne, så du kan faktisk ofte med succes bede om justeringer.

Mange forlæggere er litterater med bankende hjerter for bøgerne – og bare unødigt sløsede med deres kontrakter.

Jeg tager 500 kr. plus moms for at læse og kommentere en forlagskontrakt af normalt omfang. Hvis du har særlige spørgsmål eller behov, aftaler vi om der skal bruges mere tid.

Rådgiver i at skrive og udgive