PRM: NewPubs stifter taler på Beijing International Book Fair

PRESSEMEDDELELSE – 22. august 2012

NewPub – et nyt dansk forfatternetværk er Danmarks repræsentant på den 19. internationale bogmesse i Beijing i næste uge.

Beijing International Book Fair (BIBF) er en af verdens største bogmesser, og dens betydning for den internationale forlagsbranche er hurtigt voksende i takt med at det kolossale kinesiske marked efterspørger mere og mere engelsksproget og oversat litteratur. BIBF har i år stærkt udvidet fokus på ”digital publishing” og de nye teknologiers betydning for bøgerne, læserne og bogbranchen. I anledning af det aktuelle europæisk-kinesiske dialog år bidrager det Danske Kulturinstitut i samarbejde med en række europæiske kulturinstitutioner med en konference om de nyeste trends indenfor bogudgivelse, forlæggeri og digitale udgivelsesværktøjer. Konferencen finder sted på Beijing-messen torsdag den 30. august.

En af de fem hovedtalere er forfatteren, ”selv-forlægger” Karsten Pers, medstifter af det unge danske forfatternetværk NewPub, som vil indvie kinesiske forlagsfolk i de forandringer der allerede er sket i bogbranchen og om tendenser man kan forvente i årene fremover. Direktøren for Det Danske Kulturinstitut i Beijing, Eric Messerschmidt, er meget glad for at få netop denne særlige danske vinkel på konferencen. ”På mange måder repræsenterer NewPub en gennemgående strøm i dansk kulturhistorie, som vi for eksempel også kender fra andelsbevægelsen, og der er ingen tvivl om, at Karsten Pers’ indlæg vil være inspirerende og nyt i en kinesiske sammenhæng”.

Karsten Pers stiftede i november 2011, sammen med journalist Abelone Glahn, netværket NewPub, som allerede nu samler små 500 forfattere og forlagsfolk i en meget levende Facebook-gruppe. NewPub står for New Publishing, og gruppens formål er at hjælpe forfattere med at dele viden og erfaringer om de mange nye forretnings- og udgivelsesmuligheder som internettet, e-readers og nye digitale trykmetoder tilbyder forfatterne. Denne netværksdannelse stiller forfatterne som erhvervsgruppe langt stærkere end det nogensinde tidligere har været muligt, og det forstærker en udvikling hvor forlagene i højere grad må indrette deres tilbud og krav efter forfatternes ønsker og behov.

Om Karsten Pers
Karsten Pers er succesfuld forfatter og ”selv-udgiver” på sit eget Forlaget Mondo, og rådgiver eksperter og erhvervsfolk om hvordan man planlægger fagbøger til succes. Karsten arbejder i krydsfeltet mellem kommunikation, interaktion og it – han var i 1995 medstifter af Danmarks første web-design firma (Mondo) og i 1998 af softwarehuset MondoSoft. ( Se: www.forlagetmondo.dk )

Om NewPub
NewPub – som nærmest kan kaldes en græsrodsbevægelse – blev stiftet i november 2011 af Abelone Glahn og Karsten Pers, og skudt i gang ved et par store forfatterseminarer med økonomisk støtte fra Dansk Forfatterforening og Dansk Journalist Forbunds Jubilæumsfond.
(Se: http://www.facebook.com/groups/newpub/ og www.newpub.dk )

Om BIBF
19th Beijing International Book Fair – afholdes fra 29/8 – 2/9 2012 i New China International Exhibition Center. – (se: http://www.bibf.net/WebSiteEn/Home/Default.aspx )

Kontakt:
Karsten Pers – 40 52 56 01 / karsten@forlagetmondo.dk
Abelone Glahn – 24 25 48 52 / ag@amedia.dk
Eric Messerschmidt – +86 186-0137-0027 / em@danishculture.cn