Nye analyser er en bomberegn for bogbranchen

Author EarningsDen første bombe ramte i sidste uge, da bestsellerforfatteren Hugh Howie (Wool) fremlagde en analyse han havde lavet sammen med en anonym programmør. Denne programmør har bygget en “crawler” som kan gennemtrawle hele Amazon Books dagligt, og nu fremlagde man de første analyser på baggrund af salgstal fra verdens største boghandel, som aldrig har været offentligt tilgængelige før. Og tallene viser ikke bare at forfattere som selv udgiver deres bøger (selvudgivere/indie forfattere) fylder langt mere end nogen troede, de viser også at uanset indtægtsklasse, så tjener selvudgiverne mere end forfattere som udkommer på forlag. Fra top bestsellerforfattere og ned efter.

Mest interessant er måske, at analysen viser, at mid-range forfattere kan opnå en regulær indtægt ved at udgive selv, hvad for det store flertal aldrig har været muligt gennem forlagsaftaler. Selvfølgelig gælder de her tal primært USA og engelsksprogede forfattere, men der er ingen tvivl om at tendensen er tilsvarende overalt. Og heller ingen tvivl om at disse tal vil skubbe yderligere på udviklingen.

Den første rapport kom sidste søndag og var baseret på 7000 titler. I går, mens jeg var ved at færdiggøre dette nyhedsbrev, landede rapport nummer 2, som bygger på 50.000 titler. Og der kan ventes en strøm af nye rapporter, som vil give alle i branchen stadig ny indsigt.

Hugh Howie’s rapporter findes her på hans nye kollegiale forfattersite: authorearnings.com/

Og hans gode og muntre kollega (også bestsellerforfatter og blogger) Joe Konrath præsenterer løbende rapporterne i en muntert perfid dialogform med en imaginær traditionel udgiver. Jeg linker her til den første af hans to blogs om analyserne. De er lange, men absolut underholdende.